o meni

četrtek, 4. april 2013

Čebulne tortice


Misel na Francijo, naj ti na krožnik pričara čebulne tortice.


Priprava čebulnih tortic ti ne vzame veliko časa, najprej na olju prepražiš slanino, potem dodaš na rezine narezano čebulo in začiniš z muškatnim oreščkom, origanom in timijanom.
Ko prepražiš čebulo, se lotiš priprave mase za tortice, in sicer zmešaš 5 žlic kisle smetana in 2 jajci, zmešaš tako, da dobiš gosto zmes. V to zmes vmešaš čebulo in slanino. Ko imaš zmes pripravljeno, vzameš pekač za mafine in ga dobro namažeš z oljem ali maslom. V namaščen pekač položiš na kvadratke narezano listnato testo in nato z žlico dodaš maso iz kisle smetane, jajc in slanine. Povrhu potreseš s sirom, ki ti je všeč.
Peka
Pekač postaviš v ogreto pečico na 200 stopinj in pečeš 40 minut.


Ni komentarjev:

Objavite komentar