Za 4 skodelice
potrebuješ:
500 g moke
15 g sladkorja
30 g kvasa
2 dl vode
1 žličko soli
Postopek
V posodo streseš moko, dodaš nadrobljen kvas in
med mešanjem postopoma dodajaš vodo. Vse sestavine dobro premešaš, da nastane
velika kepa. Testo naj počiva 20 minut in ga potem ponovno pregneteš in pustiš
vzhajati še dodatnih 15 minut. Medtem premažeš skodelice z margarino, da se
testo ne bo prijelo na skodelice. Testo razdeliš na 4 dele in zvaljaš kroglice,
ki jih položiš v skodelice. Kroglice naj vzhajajo še dodatnih 20 minut v
skodelicah.
Peka in
priprava
Skodelice pečeš 20 minut v pečici ogreti na 220 C.
Skodelice izdolbeš, ko so ohlajene, stene pa premaš z maslom, da se juha ne
vpija v kruh.
Ni komentarjev:
Objavite komentar