o meni

petek, 5. april 2013

Boranja Kuharaj


Boranja je enostavna jed iz fižola in mesa. Njena priprava je hitra in enostavna.
Za boranjo potrebuješ:
300 g svinjskega mesa (narezan na koščke)
300 g stročjega fižola
 ½ čebule
3 žlice kisle smetane
začimbe po okusu (beli poper, sol, origano, timijan)

Postopek
Na olju najprej prepražiš nasekljano čebulo in dodaš meso, ki ga podušiš. Potem dodaš stročji fižol, ki ga narežeš na  5 cm dolge koščke. Kuhaš 30 minut in vmes zalivaš z vodo, da se ti fižol ne prismodi. Začiniš z začimbami in dodaš kislo smetano, ki jo dobro premešaš v ponvi, da ne ostanejo koščki. Omako zgostiš po potrebi, in sicer z žlico škroba raztopljenega v vodi.

Postrežba
Boranjo postrežes s pire krompirjem ali pirejem iz kolerabe ali korenčka.



Ni komentarjev:

Objavite komentar