Boranja je enostavna jed
iz fižola in mesa. Njena priprava je hitra in enostavna.
Za boranjo potrebuješ:
300 g svinjskega mesa
(narezan na koščke)
300 g stročjega fižola
½ čebule
3 žlice kisle smetane
začimbe po okusu (beli
poper, sol, origano, timijan)
Postopek
Na olju najprej prepražiš
nasekljano čebulo in dodaš meso, ki ga podušiš. Potem dodaš stročji fižol, ki
ga narežeš na 5 cm dolge koščke. Kuhaš
30 minut in vmes zalivaš z vodo, da se ti fižol ne prismodi. Začiniš z
začimbami in dodaš kislo smetano, ki jo dobro premešaš v ponvi, da ne ostanejo
koščki. Omako zgostiš po potrebi, in sicer z žlico škroba raztopljenega v vodi.
Postrežba
Boranjo postrežes s pire
krompirjem ali pirejem iz kolerabe ali korenčka.
Ni komentarjev:
Objavite komentar