o meni

petek, 5. april 2013

Sirov burek


Sirov burek je klasika hitrih prigrizkov, ki jih kupiš v poslovalnicah s hitro prehrano. Vendar pa burek, ki je narejen doma potolče vso konkurenco. Domače je le domače! J
Sestavine, ki jih potrebuješ za odličen burek so:
1 zavitek kor (testo za pite)
500 g skute
2 jajci
2 lončka kisle smetane
1 žlička soli
origano, poper, bazilika.
Postopek
Najprej narediš nadev, ki ga zelo enostavno pripraviš. V veliki skledi zmešaš skuto in 1 lonček kisle smetane, dobro premešaš, dodaš jajce  in začiniš. Nadev je pripravljen.
Zvijanje bureka
Za mojo različico burek zvijaš tako, da vzameš en list testa, ki ga polovico premažeš z oljem, drugo polovico pa z nadevom. Zvjiati začneš na strani s skuto, ko testo zviješ v kačo, ga namažeš z oljem in zviješ kačo v polža, ki ga pokončno postaviš v pekač. Postopek ponavljaš toliko časa, dokler ti ne zmanjka nadeva ali testa.
Bureke pomažeš še z zmesjo iz kisle smetane in jajca, da so bureki sočni in zlatorjavo zapečeni.
Peka
Burek pečeš na 200 C, približno 35 minut.






Ni komentarjev:

Objavite komentar