Sirov burek je klasika hitrih prigrizkov, ki jih
kupiš v poslovalnicah s hitro prehrano. Vendar pa burek, ki je narejen doma
potolče vso konkurenco. Domače je le domače! J
Sestavine, ki jih potrebuješ za odličen burek so:
1 zavitek kor (testo za pite)
500 g skute
2 jajci
2 lončka kisle smetane
1 žlička soli
origano, poper, bazilika.
Postopek
Najprej narediš nadev, ki ga zelo enostavno
pripraviš. V veliki skledi zmešaš skuto in 1 lonček kisle smetane, dobro
premešaš, dodaš jajce in začiniš. Nadev
je pripravljen.
Zvijanje
bureka
Za mojo različico burek zvijaš tako, da vzameš en
list testa, ki ga polovico premažeš z oljem, drugo polovico pa z nadevom.
Zvjiati začneš na strani s skuto, ko testo zviješ v kačo, ga namažeš z oljem in
zviješ kačo v polža, ki ga pokončno postaviš v pekač. Postopek ponavljaš toliko
časa, dokler ti ne zmanjka nadeva ali testa.
Bureke pomažeš še z zmesjo iz kisle smetane in
jajca, da so bureki sočni in zlatorjavo zapečeni.
Peka
Burek pečeš na 200 C, približno 35 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar