o meni

petek, 5. april 2013

Bulgur z bučo


Bulgur naredijo iz durum pšenice s posebnim postopkom parjenja, sušenja in drobljenja, zaradi postopka ohrani zelo veliko hranljivih snovi. Bulgur je odličen nadomestek riža, ima pa tudi manj kalorij kot riž. Bulgur je bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin.
Za okusno jed pa potrebuješ tudi zelo malo časa, kajti bulgur je kuhan zelo hitro.
Za odlično zelenjavno jed potrebuješ:
1 skodelico bulgurja
300 g buče
1 čebulo
2 stroka česna
1 žličko začimb (sol, poper, bazilika, čili)

Postopek

Najprej nasekljaš čebulo, česen in olupljeno bučo. Na olivnem olju prepražiš čebulo in podušiš bučo (5 minut). Dodaš skodelico bulgurja in po potrebi dolivaš vodo. Vse skupaj začiniš in kuhaš še približno 12 minut.

Postrežba

Jed lahko postrežeš kot prilogo ali glavno jed. Lahko poširaš jajce, ki ga serviraš na bulgurju.




Ni komentarjev:

Objavite komentar