Bulgur naredijo iz durum pšenice s posebnim
postopkom parjenja, sušenja in drobljenja, zaradi postopka ohrani zelo veliko
hranljivih snovi. Bulgur je odličen nadomestek riža, ima pa tudi manj kalorij
kot riž. Bulgur je bogat vir beljakovin, mineralov in vlaknin.
Za okusno jed pa potrebuješ tudi zelo malo časa,
kajti bulgur je kuhan zelo hitro.
Za odlično zelenjavno jed potrebuješ:
1 skodelico bulgurja
300 g buče
1 čebulo
2 stroka česna
1 žličko začimb (sol, poper, bazilika, čili)
Postopek
Najprej nasekljaš čebulo, česen in olupljeno bučo.
Na olivnem olju prepražiš čebulo in podušiš bučo (5 minut). Dodaš skodelico
bulgurja in po potrebi dolivaš vodo. Vse skupaj začiniš in kuhaš še približno
12 minut.
Postrežba
Jed lahko postrežeš kot prilogo ali glavno jed.
Lahko poširaš jajce, ki ga serviraš na bulgurju.
Ni komentarjev:
Objavite komentar