o meni

ponedeljek, 22. april 2013

Skutina pita z regratom


Regrat je zelo hvaležna rastlina, ki jo lahko uporabljaš na različne načine, eden od načinov je tudi, da ga uporabiš za pito.

Za testo potrebuješ:

200 g moke
100 g masla
2 žlici kisle smetane in sol.

Postopek

Sestavine zmešaš v posodi in jih zgneteš v homogeno masa in pustiš počivati v hladilniku pol ure.

Za nadev potrebuješ:


2 pesti regrata
100 g pršuta
500 g skute
2 jajci
sol, origano, poper...

Postopek

Nadev pripraviš tako, da najprej na olju prepražiš regrat in pršut in pustiš, da se malo ohladi. Medtem zmešaš skuto z jajci in zmes začiniš.

Postopek sestavljanja pite

Testo razvaljaš v krog in ga položiš v namaščen pekač za pite. Na testo vliješ zmes skute in jajc in v zmes vmešaš nasekljan regrat in pršut. Po vrhu lahko pito obložiš z mocarelo ali drugim sirom.

Peka

Pito pečeš 45 minut na 200 C.





Ni komentarjev:

Objavite komentar