o meni

četrtek, 4. april 2013

Lazanja


Za okusno domačo lazanjo potrebuješ:
plošče za lazanjo (enostavno jih lahko narediš sam po receptu za raviole)
500 g mletega mesa
1 čebulo
paradižnikovo mezgo
na koščke narezano papriko
česen, origano, baziliko, poper, papriko v prahu, sol in goro dobre volje J

Postopek

Najprej prepražiš čebulo in meso, dodaš papriko in paradižnikovo mezgo. Potem začiniš po svojem okusu.
Sedaj narediš bešamel, pripraviš ga tako, da na 100g masla prepražiš 5 žlic moke in dodaš približno 3 dcl mleka. Mleko dodajaš sproti, masa mora biti srednje tekoča, tako da jo boš lahko razmazal. Pričneš s sestavljanjem lazanje. Najprej namažeš pekač z oljem, na pekač položiš prvo plast plošč, nanjo razporediš meso in na meso bešamel. Postopek ponoviš dvakrat, tako da so na vrstu plošče in nanje nanašen bešamel.

Peka
Na vrhnjo plast položiš mocarelo in pečeš na 180 C približno 45 minut.




Ni komentarjev:

Objavite komentar