Za okusno domačo lazanjo potrebuješ:
plošče za lazanjo (enostavno jih lahko narediš sam
po receptu za raviole)
500 g mletega mesa
1 čebulo
paradižnikovo mezgo
na koščke narezano papriko
česen, origano, baziliko, poper, papriko v prahu,
sol in goro dobre volje J
Postopek
Najprej prepražiš čebulo in meso, dodaš papriko in
paradižnikovo mezgo. Potem začiniš po svojem okusu.
Sedaj narediš bešamel, pripraviš ga tako, da na
100g masla prepražiš 5 žlic moke in dodaš približno 3 dcl mleka. Mleko dodajaš
sproti, masa mora biti srednje tekoča, tako da jo boš lahko razmazal. Pričneš s sestavljanjem lazanje. Najprej namažeš
pekač z oljem, na pekač položiš prvo plast plošč, nanjo razporediš meso in na
meso bešamel. Postopek ponoviš dvakrat, tako da so na vrstu plošče in nanje
nanašen bešamel.
Peka
Na vrhnjo plast položiš mocarelo in pečeš na 180 C
približno 45 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar