Za ajdove krape
potrebuješ:
Testo:
400 g ajdove moke
6 dl slanega kropa
bela moka po potrebi
Nadev:
500 g skute
2 rumenjaka
2 beljaka
180 g kisle smetane
5 pesti drobtin
5 pesti prosene kaše
Postopek
Najprej zavreš vodo, ki
jo dobro soliš in z njo popariš ajdovo moko in počakaš, da se moka čisto
ohladi.
Medtem ko se moka hladi pripraviš nadev. Najprej
skuhaš proseno kašo, ki jo moraš ohladiti. V posodo daš skuto, kateri primešaš kislo smetano in 2
rumenjaka, sol in drobtine, ko pa je kaša ohlajena, pa vmešaš še proseno kašo
in sneg dveh beljakov.
Priprava testa
Ohlajeno moko zgneteš v
hmogeno testo, ki mu po potrebi dodaš še malo bele moke ali ržene. Testo se ne
sme lepiti na prste.
Oblikovanje krapov
Testo razvaljaš na
približno 3 mm. Krape najbolje oblikuješ z modelom za krofe, s katerim izsekaš
kroge. Zlaganje krapov si lahko ogledaš v priloženih slikah.
Kuhanje krapov
Ni komentarjev:
Objavite komentar