Buča je res enkratna
zelenjava, iz nje lahko pripraviš sladke in slane jedi. Predlagam, da si
pripraviš bučni sufle, ki bo očaral tistega, kateremu ga boš pripravil.
Sestavine, ki jih
potrebuješ so:
300 g buče (hokaido,
muškatna, maslenka, zelena bučka)
1 čebula ali por
začimbe po okusu:
rožmarin, origano, čili, poper, sol
2 stroka česna
2 jajci
Postopek
Najprej naribaš bučo,
nasekljaš čebulo in vse skupaj prepražiš na olivnem olju. Pražiš tako dolgo, da
voda, ki jo spusti buča izpari. Bučo začiniš z začimbami in posodo odstaviš in
počakaš, da se buča ohladi. V ohlajeno bučo vmešaš rumenjaka in sneg iz dveh
beljakov.
Peka
Za pekač uporabiš lahko
model za mafine ali posodice za sufle. V namaščen pekač nadevaš maso in sufleje
pečeš 20 minut na 200 C.
Ni komentarjev:
Objavite komentar