o meni

petek, 5. april 2013

Bučni sufle


Buča je res enkratna zelenjava, iz nje lahko pripraviš sladke in slane jedi. Predlagam, da si pripraviš bučni sufle, ki bo očaral tistega, kateremu ga boš pripravil.
Sestavine, ki jih potrebuješ so:
300 g buče (hokaido, muškatna, maslenka, zelena bučka)
1 čebula ali por
začimbe po okusu: rožmarin, origano, čili, poper, sol
2 stroka česna
2 jajci

Postopek

Najprej naribaš bučo, nasekljaš čebulo in vse skupaj prepražiš na olivnem olju. Pražiš tako dolgo, da voda, ki jo spusti buča izpari. Bučo začiniš z začimbami in posodo odstaviš in počakaš, da se buča ohladi. V ohlajeno bučo vmešaš rumenjaka in sneg iz dveh beljakov.

Peka

Za pekač uporabiš lahko model za mafine ali posodice za sufle. V namaščen pekač nadevaš maso in sufleje pečeš 20 minut na 200 C.





Ni komentarjev:

Objavite komentar