o meni

petek, 5. april 2013

Zeljni zvitki


Za zavitke potrebuješ:

12 listov kitajskega zelja
250 g mletega mešanega mesa
100 g ovsenih kosmičev
½ čebule
3 stroke česna
origano, bazilika, beli poper, mleta kumina, sol
1 žlico paradižnikove mezge.
1 jajce

Postopek

Najprej v vreli vodi blanširaš liste kitajskega zelja, ki naj se kuhajo približno 3 minute. Blanširanim listom odrežeš stržene, ki jih narežeš in jih kasneje uporabiš za omako.
V ponvi prepražiš nasekljano čebulo in mleto meso, ki ga začiniš po okusu. Prepraženo meso streseš v posodo, v kateri boš zmešal nadev, ko je meso ohlajeno, vmešaš jajce in ovsene kosmiče.
Maso nadevaš in zaviješ v zvitke, ki naj bodo dobro zviti.

Priprava omake

Na hitro prepražiš čebulo, dodaš ostanke kitajskega zelja, dodaš paradižnikovo mezgo in začiniš. V posodo položiš zvitke in zaliješ z vodo. Kuhaš 20 minut, da se zelje dobro skuha, če vidiš, da je omaka premalo gosta, jo zgostiš z žlico jedilnega škroba.




Ni komentarjev:

Objavite komentar