Za zavitke potrebuješ:
12 listov kitajskega
zelja
250 g mletega mešanega mesa
100 g ovsenih kosmičev
½ čebule
3 stroke česna
origano, bazilika, beli
poper, mleta kumina, sol
1 žlico paradižnikove
mezge.
1 jajce
Postopek
Najprej v vreli vodi
blanširaš liste kitajskega zelja, ki naj se kuhajo približno 3 minute.
Blanširanim listom odrežeš stržene, ki jih narežeš in jih kasneje uporabiš za
omako.
V ponvi prepražiš
nasekljano čebulo in mleto meso, ki ga začiniš po okusu. Prepraženo meso
streseš v posodo, v kateri boš zmešal nadev, ko je meso ohlajeno, vmešaš jajce
in ovsene kosmiče.
Maso nadevaš in zaviješ v
zvitke, ki naj bodo dobro zviti.
Priprava omake
Na hitro prepražiš
čebulo, dodaš ostanke kitajskega zelja, dodaš paradižnikovo mezgo in začiniš. V
posodo položiš zvitke in zaliješ z vodo. Kuhaš 20 minut, da se zelje dobro
skuha, če vidiš, da je omaka premalo gosta, jo zgostiš z žlico jedilnega
škroba.
Ni komentarjev:
Objavite komentar