o meni

petek, 5. april 2013

Čemaževa kremna juha


Začela se je pomlad in z njo prvi poganjki čemaža ali divjega česna. Čemaž je zelo okusna rastlina, ki je v celoti užitna, lahko zaužiješ korenino, list in tudi cvet. Pri nabiranju moraš le paziti, da ga ne zamešaš s kronco. Najlažje ga spoznaš po vonju, diši po česnu.

Za juho potrebuješ:
200 g čemaža
2 krompirja
1/2  čebule
poper in sol
1 žlico kisle smetane

Postopek

Najprej na olju prepražiš na drobno nasekljano čebulo, dodaš narezan čemaž in na kocke narezan krompir. Zaliješ z vodo in začiniš po okusu, kuhaš približno 20 minut. Po 20 minutah juho spasiraš s paličnim mešalnikom in vmešaš kislo smetano.



Ni komentarjev:

Objavite komentar