Originalni kaneloni so narejeni iz jajčnega testa,
ker pa sem jih podomačil, sem jih
naredil iz mase za palačinke.
Sestavine, ki jih potrebuješ za kanelone po moje
so:
2 jajci
moka
100 g suhih jurčkov
100 g kostanjeve paste
2 šalotki
2 stroka česna
majaron, beli poper, bazilika.
Postopek
Najprej narediš maso iz palačink, ki naj bo iz
različnih vrst mok (ržena, polnozrnata, bela...), če uporabljaš različne vrste
moke, so tudi palačinke bolj zdrave in predvsem okusne. Palačinke spečeš na
olivnem olju.
Nadev
V ponvi na olivnem olju prepražiš na drobno
nasekljano šalotko in dodaš na koščke narezane jurčke. Pri uporabi suhih jurčkov, le te prej namočiš v
vodi, da se omehčajo. Jurčke dobro prepražiš in jim dodaš še kostanjev pire, ki
ga lahko kupiš v vsaki bolje založeni trgovini. Jurčke začiniš in omako zgostiš
z žlico moke, ki jo zmešaš z vodo.
Zvijanje
zvitkov
Kanelone najlažje zviješ tako, da na palačinko
namažeš nadev in robova zapogneš proti sredini palačinke, ko narediš ta
postopek, pa kanelon začneš zvijati ravno obratno. Tako nadev ne uhaja iz
palačinke in je tudi paniranje kanelonov lažje.
Kanelone imaš sedaj zvite in nato sledi še
paniranje. Za paniranje uporabiš drobtine iz žemljic. Kanelone najprej povaljaš
v jajcu in nato še v drobtinah.
Cvrtje
Kanelone ocvreš v ponvi, v kateri razpustiš 100 g
masla in kanelone na vseh straneh enakomerno ocvreš.
Postrežba
Kanelone lahko ponudiš kot glavno jed ali v manjši
porciji tudi kot predjed, postrežeš jih s paradižnikovo omako.
Ni komentarjev:
Objavite komentar