Proseno kašo pridobivamo iz prosa, ki ne vsebuje
glutena in je zato primeren za ljudi s celiakijo. Proso je bogato z vitamini skupin B, folno kislino,kalcijem, železom, kalijem, magnezijem in cinkom. Slovenski pregovor
pravi: »Prosena kaša, mati naša!« To nam da vedeti, da so že naše babice in
dedki vedeli, da proso vsebuje veliko snovi, ki so dobre za naše boljše
počutje.
Zato ti predlagam, da si za sladico ali zajtrk narediš proseno
kašo s suhimi slivami.
Sestavine, ki jih
potrebuješ so (za 4 osebe):
500 g prosene kaše
1 l mleka
100 g masla
100 g izkoščičenih
suhih sliv
100 g rjavega
sladkorja
3 jajca
Postopek
Mleko zavreš in v njem
stopiš maslo in rjavi sladkor, primešaš kašo in kuhaš približno 20 minut. Kašo
ohladiš in ji dodaš suhe slive in 3 umešana jajca.
Peka
Maso sreseš v pekač in
ga daš za 45 minut v ogreto pečico na 180 C.
Postrežba
Proseno kašo lahko
ponudiš kot odličen zajtrk, lahko pa tudi kot odlično sladico h kateri ponudiš
kepico vanilijevega sladoleda.
Ni komentarjev:
Objavite komentar