Vedno,
ko pomisliš na burger, si predstavljaš, da je iz sočnega mesa. Vendar si lahko
narediš tudi burger iz fižola, ki je prav tako dober, če ne še boljši. Fižol in
ostale stročnice pa tudi vsebujejo beljakovine, ki jih naše telo potrebuje.
Sestavine,
ki jih potrebuješ:
250
g rdečega fižola (lahko tudi iz pločevinke)
100
g gob (jurčki, šampinjoni)
½ čebule
1
strok česna
sol
poper
čili
v prahu
majaron.
Postopek
Najprej
na koščke narežeš čebulo in gobice, ki jih popražiš na olivnem olju, dodaš
česen in pražiš toliko časa, da česen zadiši. Čebulo in gobice odstaviš iz
štedilnika in pustiš, da se malo ohladita. Medtem pripraviš pasto iz fižola, ki
ga pretlačiš s tlačilko za krompir. Fižol začiniš in mu primešaš čebulo in
gobice.
Masa
je pripravljena za oblikovanje, oblikuješ 4 pleskavice in jih na vsaki strani
pečeš približno 2 minuti. Za dober burger si popeči tudi bombetke in jih namaži
s kečapom ali majonezo. V Burger lahko daš tudi paradižnik ali solato.
Postrežba
Postreži ga s krompirčkom, ki ga serviraš v
škrnicelčke, ki jih narediš iz časopisnega papirja. Poleg ponudi tudi dobro
zeljnato solato s prelivom iz bučnega olja in kisle smetane.
Ni komentarjev:
Objavite komentar