o meni

petek, 28. junij 2013

Schwarzwaldska torta

Pozdravljeni,

po enomesečnem premoru in opremljanju kuhnje in ustanavljanju podjetja, vam predlagam recept za klasično torto.

Verjetno vas je veliko med vami, ki ne marate tort, ki so prevlečene s fondantom in imate rajši klasične sadne torte.

Za schwarzwaldsko torto potrebuješ:

za testo:

5 jajc
175 g sladkorja
1 vanilin sladkor
125 g moke
2 žlički pecilnega praška
50 g jedilnega škroba
15 g kakava v prahu
malo cimeta

Postopek

Jajca mešaj na najvišji stopnji mešalnika približno 1 minuto, dodaš sladkor in mešaš dalje, potem dodaš moko in pecilni prašek in mešaš še 2 minuti. V maso vsuješ še preostale sestavine in še enkrat dobro zmešaš.

Testo zliješ v pekač premera 26 cm.

Peka

Pečeš na 170 C približno 25 minut, čas pečenja je odvisen od moči pečice.

Za nadev iz češenj potrebuješ:

1 kozarec češnjevega kompota (350 g)
30 g jedilnega škroba
25 g sladkorja

Postopek

češnje odcediš, tekočino preliješ v kozico in vanjo daš še sladkor in raztopljen škrob, ki ga raztopiš v 4 žlicah kompota. Na hitro pokuhaš, da se tekočina začne gostiti. V tekočino streseš češnje in vse skupaj ohladiš.

Nadev iz smetane:

1 vrečko želatine
5 žlic vode
800 g smetane za stepanje
40 g sladkorja
malo arome vanilije

Postopek

Želatino zmešaš z vodo in pustiš, da nabrekne. Medtem stepeš smetano in sladkor. Ko želatina nabrekne jo pogreješ, želatina ne sme zavreti. Želatino najprej zmešaš z 2 žlicama smetane in jo vmešaš v preostanek stepene smetane.

Na vrsto pride okraševanje torte in zabavni del, in sicer zlaganje torte.

Testo prerežeš na tri plasti in na spodnjo in srednjo plast naneseš češnjevo kremo in smetanovo kremo. Na zadnjo plast pa samo smetanovo kremo. Torto lahko okrasiš z naribano čokolado in češnjami.

Schwarzwaldska torta





Ni komentarjev:

Objavite komentar