V času bučk, ko so jih polni vrtovi, njive in jih imajo veliko tudi v trgovinah, si lahko pripraviš bučkine polpeti, ki so pripravljeni zelo hitro.
Potrebuješ:
- 4 bučke
- 2 jajci
- 100 g krušnih drobtin
- sol, poper, različne začimbe.
Postopek
Oprane bučke naribaš na trakce in naribane bučke posoliš. Pustiš jih statti približno 15 minut, da iz bučk izteče voda. Vodo odliješ in bučke stisneš, da iz njih odteče še preostala voda. V bučke vmešaš jajci in drobtine in bučke začiniš po okusu.
Peka
Bučke pečeš približno 5 minut na vsaki strani.
Postrežba
Bučke lahko postrežeš s pečenim krompirjem, lahko pa tudi narediš karijevo omako, ki jo pripraviš tako, da v ponvi prepražiš šalotko, dodaš kari, sol, poper, začimbe, po želji tudi rozine in vse skupaj prepražiš. Zaliješ z vodo in pustiš, da voda zavre. Omaki dodaš žlico kisle smetane, ki jo razpustiš. Omako precediš in jo po potrebi zgostiš s škrobom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar