o meni

sreda, 7. avgust 2013

Dagnje na buzaro

Poletje je čas, ko zaužijemo več morskih rib in morskih sadežev, zato tudi jaz prilagam recept za školjke na buzaro.

Potrebuješ (4 osebe):

2 kg dagenj
3 dcl vina (malvazija)
2 vejici sesekljanega peteršilja (1 žlica suhega)
30 g krušnih drobtin
olivno olje
1 limono
4 stroke česna
2 lovorjeva lista
sol
2 zrela paradižnika

Postopek

Najprej sledi temeljita predpriprava, in sicer čiščenje n zavračanje školjk. Najbolje je, da školjke čistih pod tekočo vodo in sicer z gobico oziroma krtačko za posodo. Školjki najprej odstraniš brado in jo potem temeljito očistiš. Školjke, ki so že odprte, takoj zavržeš.

Paradižnik in česen nasekljaš zelo na drobno in ju prepražiš na olivnem olju, pri tem paziš, da se ti česen ne prismodi. Dodaš dagnje in lonec pokriješ za 10 minut. V tem času je večina školjk že odprtih. Po desetih minutah dodaš vse preostale sestavine, vključno z vinom in vse skupaj na srednji temperaturi kuhaš še 15 minut.

Pomembno

Školjke, ki se med kuhanjem niso odprle, takoj zavrzi in jih ne odpiraj.





Ni komentarjev:

Objavite komentar