o meni

četrtek, 4. april 2013

Domače praline


Za domače čokoladne bonbončke ne potrebuješ veliko stvari, le malo domišlije in dobirh idej.
Tudi priprava ni zahtevna, tako da ti priporočam, da jih poiskusiš narediti tudi sam. Osnovni pripomoček je model za ulivanje prelin.
Glavne sestavine, ki jih potrebuješ za preline so: čokolada (bela, temna, mlečna), sladka smetana in kokosovo maslo.
Za različne okuse pa potrebuješ malo domišlije. Jaz sem uporabil bučno olje, bučna semena, kavo, limono, čili v prahu, mandlje...
Postopek za pripravo kremnih okusov je sledeč: Najprej nad paro pretopiš čokolado npr. 100g mlečne čokolade in sedaj dodaš 1/3 mase sladke smatane in vse skupaj pokuhaš. Sedaj v maso dodaš različne dodatke, ki sem jih omenil v prejšnjem odstavku. Sedaj maso daš v hladilnik, da se dobro ohladi.
Medtem v drugi posodi raztopiš čokolado in kokosovo maslo, ki ju boš uporabil za preline. V modelček najprej naliješ spodnjo plast čokolade in maslo in daš za 15 minut v hladilnik.  Sedaj, ko imaš model pripravljen in kremo shlajeno, lahko začneš z stiskanjem mase v model za preline. Najlažje je, če maso daš v vrečko in vrečko na robu preluknjaš in z njo nabrižgaš kremo. Sedaj zopet daš model v hladilnik in po 15 minutah zapolniš še preostanek modela s čokolado in zopet pustiš, da se čokolada ohladi.

Postopek je dolgotrajen, vendar je vreden truda!


Ni komentarjev:

Objavite komentar