Za domače čokoladne bonbončke ne potrebuješ veliko
stvari, le malo domišlije in dobirh idej.
Tudi priprava ni zahtevna, tako da ti priporočam,
da jih poiskusiš narediti tudi sam. Osnovni pripomoček je model za ulivanje
prelin.
Glavne sestavine, ki jih potrebuješ za preline so:
čokolada (bela, temna, mlečna), sladka smetana in kokosovo maslo.
Za različne okuse pa potrebuješ malo domišlije.
Jaz sem uporabil bučno olje, bučna semena, kavo, limono, čili v prahu,
mandlje...
Postopek za pripravo kremnih okusov je sledeč:
Najprej nad paro pretopiš čokolado npr. 100g mlečne čokolade in sedaj dodaš 1/3
mase sladke smatane in vse skupaj pokuhaš. Sedaj v maso dodaš različne dodatke,
ki sem jih omenil v prejšnjem odstavku. Sedaj maso daš v hladilnik, da se dobro
ohladi.
Medtem v drugi posodi raztopiš čokolado in
kokosovo maslo, ki ju boš uporabil za preline. V modelček najprej naliješ
spodnjo plast čokolade in maslo in daš za 15 minut v hladilnik. Sedaj, ko imaš model pripravljen in kremo
shlajeno, lahko začneš z stiskanjem mase v model za preline. Najlažje je, če
maso daš v vrečko in vrečko na robu preluknjaš in z njo nabrižgaš kremo. Sedaj
zopet daš model v hladilnik in po 15 minutah zapolniš še preostanek modela s
čokolado in zopet pustiš, da se čokolada ohladi.
Postopek
je dolgotrajen, vendar je vreden truda!
Ni komentarjev:
Objavite komentar