Za kvašeno testo potrebuješ naslednje sestavine:
450 g moke
35 g svežega kvasa
3 rumenjake
2 žlici sladkorja
Ščepec soli
Limonina lupinica
2 dcl mleka
Vanilijev sladkor
Izdelava
testa
Najprej pripraviš kvasec, ki ga narediš iz 2 žlic
sladkorja, kvasa in mleka. Kvas nadrobiš in raztopiš v 10 žlicah mleka ter 2 žlicah
sladkorja. Vse skupaj dobro premešaš in na rahlo potreseš z moko, zmes pustiš
približno 10 minut, da naraste. Medtem pripraviš in stehtaš ostale sestavine in
streseš vse skupaj v mešalnik vključno s kvascem, ko je testo dobro pregneteno,
ga pustiš stati približno 1 uro, da testo naraste.
Priprava
nadeva
Za nadev potrebuješ:
100 g mletih mandeljev
100 g masla
100 g sladkorja
100 g rozin
Maslo in sladkor dobro stepeš, da masa postane
mazljiva in dodaš mlete mandelje. in 100 g rozin, ki jih prej namočiš v rumu.
Izdelava
fernadelnov
Peka
Fernandelne pečeš 20 minut na 180 C, potem odpreš
pečico in fernandelne preliješ s prelivom, ki ga narediš iz 2 dl vročega mleka
in 2 žlicama sladkorja. Prelite fernandelne pečeš še 10 minut.
Postrežba
Po končani peki jih pustiš še nekaj časa v odprti
pečici, da se napijejo še s preostalim prelivom. Najbolje je, da jih poješ še
preden se ohladijo. J
Ni komentarjev:
Objavite komentar