o meni

četrtek, 4. april 2013

Svinjska rebra s skorjico iz rožmarina, koriandra in kumine


Za skorjico potrebuješ: vejico svežega rožmarina, semena koriandra in semena kumine.
Koriandrova semena in kumino najprej prepražiš v ponvi (zelo na hitro), ko so prepražena jih pretreseš v možnar in dodaš nasekljan rožmarin. Vse skupaj zaliješ z žlico olivnega olja in dobro pretlačiš.

Priprava rebr

Rebra dobro nasoliš in popopraš in na njih namažeš pesto iz rožmarina, koriandra in kumine.

Peka

Rebra pečeš v pečici približno 45 minut na temperaturi 190 C.
V pekač poleg rebr narežeš tudi korenje, čebulo, paradižnik... Iz teh sestavin narediš po koncu peke odlično omako, in sicer vse sestavine zmiksaš in pokuhaš z malo vode. Če je omaka pregosta jo zgostiš z žlico jedilnega škroba, ki ga raztopiš v mrzli vodi.



Ni komentarjev:

Objavite komentar