Za skorjico potrebuješ: vejico svežega rožmarina,
semena koriandra in semena kumine.
Koriandrova semena in kumino najprej prepražiš v
ponvi (zelo na hitro), ko so prepražena jih pretreseš v možnar in dodaš
nasekljan rožmarin. Vse skupaj zaliješ z žlico olivnega olja in dobro
pretlačiš.
Priprava
rebr
Rebra dobro nasoliš in popopraš in na njih namažeš
pesto iz rožmarina, koriandra in kumine.
Peka
Rebra pečeš v pečici približno 45 minut na
temperaturi 190 C.
V pekač poleg rebr narežeš tudi korenje, čebulo,
paradižnik... Iz teh sestavin narediš po koncu peke odlično omako, in sicer vse
sestavine zmiksaš in pokuhaš z malo vode. Če je omaka pregosta jo zgostiš z
žlico jedilnega škroba, ki ga raztopiš v mrzli vodi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar