o meni

petek, 5. april 2013

Kaneloni z jurčki


Originalni kaneloni so narejeni iz jajčnega testa, ker pa sem jih podomačil,  sem jih naredil iz mase za palačinke.
Sestavine, ki jih potrebuješ za kanelone po moje so:
2 jajci
moka
100 g suhih jurčkov
100 g kostanjeve paste
2 šalotki
2 stroka česna
majaron, beli poper, bazilika.

Postopek

Najprej narediš maso iz palačink, ki naj bo iz različnih vrst mok (ržena, polnozrnata, bela...), če uporabljaš različne vrste moke, so tudi palačinke bolj zdrave in predvsem okusne. Palačinke spečeš na olivnem olju.

Nadev

V ponvi na olivnem olju prepražiš na drobno nasekljano šalotko in dodaš na koščke narezane jurčke. Pri  uporabi suhih jurčkov, le te prej namočiš v vodi, da se omehčajo. Jurčke dobro prepražiš in jim dodaš še kostanjev pire, ki ga lahko kupiš v vsaki bolje založeni trgovini. Jurčke začiniš in omako zgostiš z žlico moke, ki jo zmešaš z vodo.

Zvijanje zvitkov

Kanelone najlažje zviješ tako, da na palačinko namažeš nadev in robova zapogneš proti sredini palačinke, ko narediš ta postopek, pa kanelon začneš zvijati ravno obratno. Tako nadev ne uhaja iz palačinke in je tudi paniranje kanelonov  lažje.
Kanelone imaš sedaj zvite in nato sledi še paniranje. Za paniranje uporabiš drobtine iz žemljic. Kanelone najprej povaljaš v jajcu in nato še v drobtinah.

Cvrtje

Kanelone ocvreš v ponvi, v kateri razpustiš 100 g masla in kanelone na vseh straneh enakomerno ocvreš.

Postrežba

Kanelone lahko ponudiš kot glavno jed ali v manjši porciji tudi kot predjed, postrežeš jih s paradižnikovo omako.



Ni komentarjev:

Objavite komentar