Regrat je zelo hvaležna rastlina,
ki jo lahko uporabljaš na različne načine, eden od načinov je tudi, da ga uporabiš
za pito.
Za testo potrebuješ:
200 g moke
100 g masla
2 žlici kisle smetane in sol.
Postopek
Sestavine zmešaš v posodi
in jih zgneteš v homogeno masa in pustiš počivati v hladilniku pol ure.
2 pesti regrata
100 g pršuta
500 g skute
2 jajci
sol, origano, poper...
Postopek
Nadev pripraviš tako, da najprej
na olju prepražiš regrat in pršut in pustiš, da se malo ohladi. Medtem zmešaš skuto
z jajci in zmes začiniš.
Postopek sestavljanja pite
Testo razvaljaš v krog in
ga položiš v namaščen pekač za pite. Na testo vliješ zmes skute in jajc in v zmes
vmešaš nasekljan regrat in pršut. Po vrhu lahko pito obložiš z mocarelo ali drugim
sirom.
Peka
Pito pečeš 45 minut na 200
C.